vineri, 18 mai 2012

DACIA DOKKER


 Dacia a confirmat faptul că noile sale două modele - un monovolum cu cinci locuri şi uşi glisante şi o versiune utilitară a acestuia - se vor numi Dokker, respectiv Dokker Van. Cele două modele vor fi lansate în a doua jumătate a anului.
Dokker este un vehicul cu cinci locuri, practic şi  disponibil cu una sau două uşi laterale culisante. Dispunând de un portbagaj enorm , Dacia Dokker este perfect adaptată clienţilor care îşi doresc un vehicul cu mai mari posibilităţi  de utilizare, care să asigure atât o călătorie în condiţii de confort pentru cinci adulţi, cât şi transportul, la nevoie, a unor obiecte voluminoase, ne-au  comunicat reprezentantii Dacia.

"Numele Dokker este derivat din cuvântul "dockworker" din limba engleză, cu referire la muncitorii care asigură încărcarea şi descărcarea navelor într-un port, subliniază astfel capacitatea mare de încărcare a celor două vehicule, adaptabilitatea şi robusteţea lor", se precizează în comunicat.

Dacia Dokker şi Dacia Dokker Van vor fi lansate în România anul acesta, datele tehnice urmând să fie prezentate de Dacia în momentul lansării de piaţă a celor două maşini. Premiera mondială va avea loc, cel mai probabil, în cadrul Salonului Auto de la Paris (septembrie 2012).
Versiunea utilitară, Dokker VAN, se adresează  întreprinzătorilor şi pentru societăţi comerciale.
Preţul celor două vehicule nu a fost deocamdată făcut public. S-ar putea ca totusi Dacia Dokker sa fie produsă şi la noua fabrică Dacia din Tanger (Maroc), iar preţurile ar putea fi de sub 10.000 de euro pentru varianta pe benzină şi circa 11.500 euro pentru varianta diesel. Cele două maşini sunt doar inceputul unui an foarte important pentru Dacia, în condiţiile în care la toamnă este aşteptată cea de-a doua generaţie a modelului mărcii, Logan. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu